Секогаш во средиштето на збиднувањата...

На луѓето верувајте им пред ручекот, еве и зошто

фото Pixabay

Во истражувањето на универзитетот Харвард и Универзитетот Јута, истражувачите дошле до заклучок дека како поминува денот така се почесто се осудуваме да лажеме.

Според истражувањето, најискрени луѓето се до ручекот.

Утринската искреност и моралност ја тестирале на 327 мажи и жени кои решавале низа тестови, пишува Дејли меил. Во еден од нив биле замолени да решат математички проблеми и потоа да известат колку ги решиле точно. За секој точен одговор добивале само надомест. Она што не го знаеле е дека некои проблеми било невозможно да се решат, поради што истражувачите лесно можеле да проверат кога лажат.

Според резултатите, учесниците во тестирањето лажеле повеќе напладне отколку во утринските часови.

ависно од тестовите, луѓето од 20 до 50 отсто биле склони на лаги по ручекот.

МАРКЕТИНГ