Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
CentarМакедонијаТОП ВЕСТИ

Директорот на БЈБ, Сашо Тасевски му стави “лисици” на криминалот во Македонија

Според годишниот извештај од Одделот за криминалистичко разузнавачка анализа во МВР, минатата година има најмала стапка на криминалитет во последните 10 години, покажуваат официјалните податоци.

Во 2019 година реализирани се вкупно 11.900, кривични дела за кои кривично се пријавени 15.087 сторители.

Процентуално постигната е ефикасност од 51%, или споредбено до претходната 2018 година подобрена е ефикасноста за 10.8%.

Во 2018 година била постигната ефикасност од 40,8%.

Директорот на БЈБ М-р Сашо Тасевски стапи на функција во август 2018 година.