Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Почнува примената Е-настава: Учениците кои немаат интернет или компјутер ќе добијат решние на проблемот

Министерот за образование и наука Арбер Адеми на денешната седница информираше за поставувањето на Националната платформа за е-настава која од денеска ќе се користи во образовниот процес за време на вонредната состојба, и дека се работи на решение за учениците кои немаат пристап до интернет.

Владата денеска ја разгледа и усвои Информацијата за извршени инспекциски надзори со Извештаи за 24 и 25 март 2020 година.