Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Мизрахи: Јас сум Рашела Мизрахи горда Еврејка од Македонија

Мизрахи во своето обраќање пред пратениците рече дека уште невлезена во министерството за труд и социјала била мета на антисемитски напади а тие што ги оркестрирале нападите тоа го осудиле со бледо соопштение.

Хајката против неа кулминирала со како што рече ефтина партиска претстава наречена тблата во министерството за труд и социјална политика. Говореше дека во министерството затекнала нарушени човечки односи и исплашени вработени, а говорот го заврши со реченицата: Јас сум Рашела Мизрахи горда еврејка од Македонија.

спонзорирано: