Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Во 2016 кога ВМРО-ДПМНЕ биле на власт, Влатко Ѓорчев гласал за Законот за опојни дроги, а денес тврди дека Законот бил „многу опасен закон“

Во 2016 кога ВМРО-ДПМНЕ биле на власт, Влатко Ѓорчев гласал за законот за опојни дроги, а денес тврди дека Законот за дрога бил „многу опасен закон“, објави „Сеир“.

-Во образложението на законот, Никола Тодоров објаснуваше дека марихуаната е „еден од најбезбедните лекови“ и дека нема „ниту еден смртен случај од употреба на канабисот“, пишува ФБ страницата „Сеир“, објавувајќи и документи од гласањето во 2016.