Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на горивата

фото Pixabay

За утре, поради денешниот државен празник се одложува објавувањето на нови цени на бензинот и дизелот.

Како и секоја седмица, Регулаторната комисија треба да ги утврди новите цени на горивата.

Новите цени ќе бидат објавени точно напладне.

Ова се актуелните цени направени со последната промена.

ЕУРОСУПЕР
БС – 95
68.5 ден/л
ЕУРОСУПЕР
БС – 98
70.5 ден/л
ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V)61.5 ден/л
ЕКСТРА ЛЕСНО
1(ЕЛ-1)
50.5 ден/л
МАЗУТ М-1 HC33.186 ден/кг
Домаќинства ЕДНОТАРИФНО мерење4.44 ден/kWh
Домаќинства ДВОТАРИФНО мерење (висока тарифа)5.54 ден/kWh
Домаќинства ДВОТАРИФНО мерење (ниска тарифа)2.78 ден/kWh
ВЕТЕРНИ ЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛИ ≤ 50 MW8.9 €центи/kWh

 

loading…