Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев на 27 ноември ќе прими Меѓународна награда во Сараево

Претседателот на македонската Влада, Зоран Заев е добитник на овогодишната Меѓународна награда Иса Бег Ишаковиќ, која ќе му биде врачена месецов во Сараево.

Наградата на Заев ќе му биде доделена на Свечена аладемија во Народниот театар во Сараево на 27 ноември.

– Господинот Заев не само што значајно ги унапреди односите во регионот на Западен Балкан туку покажа и силно политичко лидерство во контекст на одлучно приближување на регионот кон Еу и Нато, пренесуваат босанските медиуми.