Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Бојко Борисов во свој стил го праша Христијан Мицкоски во лице: Дали го поддржувате договорот за добрососедство со Бугарија, по што Мицкоски даде одговор со кој ретерираше од досегашниот став

Денескса во Хрватска се оддржала средба меѓу Христијан Мицкоски, лидер на ВМРО ДПМНЕ и бугарскиот претседател Бојко Борисов кој е лидер на сестринската десничарска партија во Бугарија.

На средбата покрај другото, Бојко Борисов во свој стил го праша Мицкоски дали го поддржува договорот за добрососедство склучен меѓу Северна Македонија и Бугарија, на што Мицкоски рече:

– Се што може да биде позитивно и за двете страни, ние го поддржуваме, рече Мицкоски.

Христијан Мицкоски, постојано, покрај договорот со Грција го напаѓаше премиерот Зоран Заев и за постигнувањето на договорот за добрососедство со Бугарија.