Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Илија Николовски: За само три години, просечната пензија порасна за околу 1.800 денари

Се боревме против режимот и успеавме, денес живееме историски моменти и имаме вистински луѓе и вистински лидер кој ни ја води државата.-порача Илија Никоовски од партијата на Пензионерите од трибината во Делчево.

Како стратешки партнер на СДСМ и пратеник се борам за пензионерите пред се , но и за сите граѓани.-истакна Николовски.

Оваа Влада , успеа да го стабилизирам пензискиот фонд, и да ги зголеми пензиите повторно , овојпат за 700 денари и со усогласувањето до 900 денари. Тоа е речиси за 1800 денари зголемување на просечната пензија за три години.-посочи Николовски.

Тој истакна дека пензиите денес во нашата држава се поголеми од нашите соседи како на пример Бугарија.

Тој порача дека сега не чека уште борба со обновата на режимот и сваровски судството и ги повика сите граѓани заедно во борба против таа обнова на режимот со цел да го продолжиме вистинскиот пат, правиот пат по кој веќе тргна државата, предводена од СДСМ и Зоран Заев. Тоа е патот на сигуност, стабилност, патот на повеќе пари кај граѓаните, поголеми пензии и поголеми плати.