Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Бабовски од ДСВМ на трибина „На прав пат“: Патриоти не се оние кои го крадеа народот како што правеше ВМРО-ДПМНЕ, туку оние кои парите ги враќаат кај граѓаните

Претседателот на Демократскиот сојуз на Власите од Македонија, Никола Бабовски на граѓанската трибина „На прав пат“ во Свети Никола истакна дека партијата која тој ја предводи има чест да биде дел од Коалицијата предводена од СДСМ и да работи за доброто на сите граѓани.

– Во оваа голема Коалиција не има различни, различни по политички гледишта, но различни и по вера и националност. Но она што не собра заедно пред неколку години, беше маката, болката и желбата да си ја сочуваме државата, затоа што за да се биде на прав пат потребно е пред се да имате големо срце за својата татковина. Патриоти не се ВМРО-ДПМНЕ, оние кои со години го крадеа сопствениот народ, патриоти се оние кои парите ги враќаат кај граѓаните, порача претседателот на ДСВМ.