Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Милевски: Со Преспанскиот договор Преспа ќе добие финансиска поддршка – предвидени се 10-30 милиони евра

Покрај средства од Европската унија, дел од Пелагониските општини средства ќе добијат и од Преспанскиот договор, најави министерот за локална самоуправа, Горан Милевски во емисијата „10 минути“ на ТВ21.

Милевски вели дека се предвидени од 10 до 30 милиони евра, согласно Преспанскиот договор и дел од тие средства ќе припаднат на општина Ресен.

error: Соддржината е заштитена.