Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Долговите за вода до 29 ноември ќе можат да се платат без камата

ЈП „Комунална хигиена – Скопје“ ги известува корисниците дека Управниот одбор на претпријатието, на седница одржана на 1.11.2019 година, донесе одлука со којашто на сите корисници коишто имаат заостанат долг на заедничка сметка во евиденција на ЈП „Водовод и канализација – Скопје“, по основ неплатени сметки за собирање и транспортирање комунален отпад (тужен и редовен), им се овозможува истиот да го платат без пресметана камата за задоцнето плаќање, во периодот од 4.11. до 29.11.2019 година.

Можноста за плаќање на заостанатиот долг без пресметана камата се однесува само на физичките лица (колективните и индивидуалните домаќинства).

error: Соддржината е заштитена.