Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Слаб земјотрес почувствуван во Штип и околината

Телеметриската сеизмолошка мрежа на Република Македонија, со станици во Скопје, Валандово, Охрид, Штип и Пехчево, одржувана од Сеизмолошката опсерваторија при Природно-математичкиот факултет во Скопје во 13 часот и 19 минути регистрирше земјотрес, чиј епицентар се наоѓа 77 километри југоисточно од Скопје.

Неговата Рихтерова магнитуда изнесува 2.7, а беше почувствуван од населението во Штип и околината со интензитет од III степени, според Европската макросеизмичка скала.

error: Соддржината е заштитена.