Секогаш во средиштето на збиднувањата...

10 мудри изјави на познатите уметници

Прочитајте ги десетте изјави на познатите уметници кои сигурно нема да ве остават рамнодушни:

1.„Работата на уметникот е секогаш да ја продлабочува мистеријата- Френсис Бејкон, сликар

2.„Немој да одиш каде што те носи патот, оди таму каде што нема патишта и остави своја трага- Ралф Валдо Емерсон, писател

3.„Никогаш не сум ги сликала соништата или кошмарите, ја сликав својата реалност- Фрида Кало, сликарка

4.„Подраго ми е да умрам од страст отколку од досада- Винсент Ван Гог, сликар

5.„Не плашете се од совршенството- никогаш нема да го остварите- Салвадор Дали, сликар

6.„Ако ме прашате зошто сум дошол на овој свет, јас, како уметник, ќе ви одговорам, дојдов да го живеам животот со полна плуќа- Емил Зола, писател

7.„Не е она што го гледате важно, туку она што ќе го видите- Хенри Дејвид Торо, писател

8.„Светот на реалноста има граница, светот на фантазијата е безграничен- Жан Жак Русо- писател

9.„Животот ја руши вашата душа, а ументоста ве потсетува дека ја имате- Стела Адлер, актерка

10.„Големите работи се прават со помош на голем број на помали работи, поврзани заедно- Виненст Ван Гог- Сликар.

error: Соддржината е заштитена.