Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Ребаланс на буџетот – повеќе пари за приватниот и јавниот сектор

Министерка за финансии Нина Ангеловска пред пратениците на првиот ден од собраниската расправа за ребалансот на буџетот најави дека ќе се обезбедат повеќе пари за повисоки плати во приватниот и јавниот сектор, алоцирање на средства онаму каде што има најголема ефикасност и каде може да се постигнат поголеми економски ефекти.

„Поставените цели за 2019 година целосно се насочени во фукција на постигнување на клучните приоритети на опшетсвото. Повисок раст на платите за раст на еконимија, зголемување на продуктивното вработување, подигнување на животниот страндард на населението, постигнување на повисоко ниво на социјлана правда и интензивирање на интеграциските процеси за ЕУ и НАТО“, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска.

error: Соддржината е заштитена.