Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев: Иднината на предметите и обвинителите на СЈО е осигурана

Предметите преминуваат во ЈО и ја имаат осигурано својата иднина. Вака како што се сега, државниот јавен обвинител има опција да ги распредели до надлежни обвинители, рече премиерот ЗОран Заев.

– Добро е да имаме договор, оти само така ќе имаме правна држава. Договор нема но иднината на предметите и на обвинителите на СЈО е осигурана. Сите обвинители се враќаат кој од каде дошол, можеби нема платите да им бидат исти, но се враќаат. Прашање е само дали ние политичарите знаеме да ги почитуваме црвените линии или не”, дециден е Заев.

Премиерот Заев најави дека и имотот на СЈО ќе се префрли во сопственост на ОЈО.

error: Соддржината е заштитена.