Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Петрунија се закити со уште една награда

Филмот „Господ постои, името ѝ е Петрунија“ на режисерката Теона Стругар-Митевска е награден на Меѓународниот филмски фестивал „Исток и Запад – Класика и авангарда“, во Оренбург, Русија.

Наградата „Златен сарматски лав“ за главна женска улога, заврши во рацете на актерката Зорица Нушева за улогата на Петрунија.

Ова е второ директно признание за извонредната глума на нашата актерка и веќе единаесетта награда за филмот на меѓународната сцена.