Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нови промени во “Мој ДДВ” – еве за што се работи

Обнова на апликација МојДДВ за корисниците на мобилните телефони, пишува економскиот магазин Bilans.mk.

Граѓаните со промените сега ќе имаат увид во состојбата и ќе може во секој момент да го проверат износот што треба да им се врати од скенираните фискални сметки.

Новата веб апликација деновиве ќе биде достапна преку интернет страната на Управата за јавни приходи, а начинот на користење е ист како и кај мобилната верзија.

Веб апликацијата ќе им нуди на граѓаните неколку нови можности. Освен детален увид, секој корисник ќе може и да избрише сметка доколку ја скенирал по грешка.

 

Повеќе на Bilans.mk.

спонзорирано: