Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нина Ангеловска, нова министерка за финансии

Социјалдемократите до вечер треба да одлучат по предлогот нов Министер за финансии за дабиде Нина Ангеловска, која доаѓа од бизнис секторот и е ко-основач на онлајн платформата за купони со попусти “Групер”, објави бизнис магазинот Bilans.mk.

Во секој момент треба да помине одлуката на централниот одбор на СДСМ.

Според информации на Bilans.mk, одлуката Ангеловска ја донела, откако лично премиерот Зоран Заев ја поканил да биде прв човек на секторот финансии.

Повеќе на Bilans.mk.