Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Моќен статус на Љупчо Николовски: И кога човек е борец и успева државата да ја води напред, тогаш криминалците и непријателите ќе се здружат против напредокот

Моќен статус на Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ:

Да не беше Зоран Заев уште ќе траеше борбата за слобода и демократија.

Ќе бевме заробена и изолирана држава. Ќе владееше стравот и молкот а медиумите и судството уште повеќе поклопени од режимот.

Да не беше тој немаше да имаме премиер што одговара на секој, што ги слуша сите, што има трпение и храброст за секоја потреба и цел на граѓаните.

Да не беше тој денес немаше да бидеме земја – светол пример, пред влез во #НАТО и пред вратата на 🇪🇺.

И кога човек е борец и успева државата да ја води напред, тогаш криминалците и непријателите ќе се здружат против напредокот.

Граѓаните секогаш ќе ја изберат правдата и државата а не мафијата.

Светлата иднина а не мрачното минато.

Затоа ќе успееме!