Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заев испрати порака до Ел Чека – Ќе одговара!

Премиерот запрашан за коментар за изјавата на лидерот на ДУИ Али Ахмети дека „бомбите“, кои ги објавува Ел Чека, се насочени само кон ДУИ, а не и кон СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, вели:

„Ако имате некој телефон од господинот Ел Чака, дајте ми за да му се јавам „чекај бе, пријател, зошто ти само за господинот Ахмети објавуваш, а не и за мене?“ Еве јавно нека објави и за мене. За секој што мисли дека треба да објавува. Треба да знае дека има одговорност за тоа. Постои закон и кривично се одговара за тоа. Приватноста е заштитена и апсолутно кога не била заштитена, јас сум водел грижа и други воделе грижа. Овој човек не води грижа за тоа и треба да одговара. И ќе одговара! Светот е глобално село и кога тогаш ќе одговара. Дали треба да го мотивирам и за мене да објави? Ќе одговара кога тогаш, ако има нека објави сега оти ова директно од премиерот му е: ќе одговара!“, рече Заев.

error: Соддржината е заштитена.