Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Заврши ремонтот на Блок 3 во РЕК Битола

РЕК Битола ја известува јавноста дека успешно завршија ремонтните активности на Блок 3 во рамките на кои се извршени сите планирани зафати. Во текот на денот почнуваат пуштачките операции, по што Блок 3 ќе биде ставен функција и синхронизиран со електроенергетскиот систем на земјата.

„Паралелно со тоа, од работа ќе биде исклучен Блок 1 на кого ќе бидат извршени сервисно-санациски зафати за подобрување на производствените перформанси. РЕК Битола ќе го продолжи производството на електрична енергија од Блок 2 и Блок 3, со што целосно ќе ги задоволи потребите од електрична енергија на АД ЕСМ и Република Северна Македонија”, се вели во соопштението.