Секогаш во средиштето на збиднувањата...

ОВАА техника на дишење ќе ве успие за 60 секунди

Понекогаш ниту топла купка, или пак чај од камилица не ни помагаат да потонеме во сон иако сме уморни.

Тоа се случува поради забрзаниот начин на живот и стресот кои не им дозволуваат на мислите да се смират туку забрзано циркулираат низ мозокот и во време за спиење. Кога не сме опуштени во мислите и нашето тело е во грч, а тоа не допринесува за мирен сон.

Според ехниката на дишење 4-7-8 која ги опушта мускулите и ги чисти мислите, а се темели на древна индиска пракса.

Со оваа техника се постигнува повеќе кислород да влезе во белите дробови, а со тоа и во целото тело, и така го опушта.

Др. Веил оваа техника ја препорачува, не само пред спиење, туку и во текот на денот кога сме под стрес.

Заспијте за 60 секунди!

1. Издишете го во целост воздухот преку уста.

2. Затворете ја устата, вдишете тивко преку носото и во мислите бројте до четири.

3. Задржете го здивот броејќи до седум.

4. Повторно издишете во целост преку устата броејќи до 8.

5. Вдишете и повторете го циклусот уште три пати.