Секогаш во средиштето на збиднувањата...

„ЧИСТА ДИЕТА“: Со оваа диета брзо се губат килограми!

Кога зборуваме за губење килограми прво што ни паѓа на памет е чувството на глад и вежбите. Но таканаречената „чиста диета“ е нешто сосема поинакво, а освен губењето килограми, гарантира бројни други погодности.

Иако за губење килограми потребно е да јадете паметно и здраво и да бидете физички активни, постои уште еден начин кој може да го практикувате. Станува збор за „домашна“ диета.

За овој режим оправдување како „немам време“ или „прескапо е“ не вреди, затоа пенкало во рака и запишете го секој детал. Станува збор, ни помалку ни повеќе за работи низ дома кои мора да ги правите одреден период, при што вашето тело може да согори голем број калории.

Еве што треба да правите:

– 50 мин: чистење прозорци и бришење прашина – 185 калории, 30 мин: шетање со милениче – 200 калории, 30 мин: чистење на подот – 180 калории, 50 мин: шопинг – 300 калории, 50 мин: чистење на скалите и дворот – 600 калории, 80 мин: готвење или подготовка на оброци – 200 калории