Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нова цена на горивата на самиот старт на јули

Регулаторната Комисија за енергетика секој понеделник врши пормена на цените на горивата.

Овој понеделник како и секој во неделата, ја смени цената на горивата во Македонија.

Бензините и дизелот се за половина денар поскапи, според најновата одлука за која реши на седница Регулаторната комисија за енергетика, па така, Дизелот и ЕУРОСУПЕР БС 98 веќе се поскапи за половина денар и се точат на бензинските низ Македонија за 60.5 денари, дизелот и 69,5 денари за 98 октанскиот СУПЕР.

Цената на ЕУРОСУПЕР БС 95 е 67 денари по литар.

Останува да видиме дали веќе од вторник ќе возиме поскапи или поевтини горива.

спонзорирано: