Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Шекеринска откри нешто што многумина не го знаеја: ВМРО ДПМНЕ ликуваа на најавите дека можеби германскиот парламент нема да може да дискутира за Македонија

– Единствените кои ликуваа за жал на најавите дека можеби германскиот парламент нема да има време да дискутира, се ВМРО ДПМНЕ, рече Шекеринска осврнувајќи се на последните настани околу добивањето на датум за преговори за Македонија.

– Пазате направија проблем ќе имало огромно задоцнување цели 12 недели, три месеци, па тие 12 години ја запреа државата на кандидатски статус, 12 години, рече Радмила Шекеринска од СДСМ вечерва во ТОП ТЕМА, на Телма.