Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Уште утре се работи, па споен викенд – За следниот неработен ќе чекаме со месеци

Петок (14 јуни) пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Македонија.

Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, прогласувањето на неработниот ден е согласно Законот за празници.

Следен неработен е 2 Август (петок), Ден на Републиката.