Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Нови цени на горивата во Северна Македонија

Со новата практика за утврдување на највисоки цени на нафтените деривати во земјава, секој понеделник се обновува ценовникот за енергенси.

Денеска напладне, РКЕ треба да ги соопшти новите цени на бензинот и дизелот кои ќе важат во следните седум дена.

Со новата методологија, цените на горивата веќе два пати се намалени, а моменталната цена на бензинот е 69,50 денари за еуросупер 95, додека еуросупер 98 се продава по 72 денари за литро.

Дизелот се продава по цена од 62,50 денари за литро.

Овие цени ќе важат до полноќ, а новите ќе ги дознаеме денес напладне.