Секогаш во средиштето на збиднувањата...

РЕК „Битола“: Блокот 3 исклучен поради грешка во автоматскиот систем за управување

РЕК „Битола“ ја информира јавноста дека изутрината дојде до краткотрајно исклучување на Блокот 3 од системот. Причината за исклучувањето e грешка во автоматскиот систем за управување.

„Блокот 3 повторно беше приклучен во мрежа во 12 часот и во моментот работи работи непречено.
Производството на АД ЕСМ се одвиваше преку Блокот 1 и преку другите производни капацитети“, информираат од компанијата.

error: Соддржината е заштитена.