Секогаш во средиштето на збиднувањата...

(Видео) Заев вечерва од Карпош: Ќе има чистка, пораката е примена

Пораката е примена, порача преиерот Заев вечерва од трибината во Карпош.

– Секако дека ќе има чистка и секако дека ќе расчистиме, децидент е премиерот.

Отворено зборуваме, не да се закануваме, туку дека видовме дека некаде се нема доволно капацитетност да се прими честа дадена од народот да му се служи на народот. И тоа гласно и јасно ни го покажаа граѓаните на елегантен демократски начин, до толку не доведоа да победиме да знаеме каква ќе ни биде и конечнат апобеда, ама апла да ни кажат, ама менувај тмау нешто оти не ти чини работата. И тоа е така. И овде промени ќе се случат. И секако забрането е до изборите. Со закон е забрането. После изборите ќе се случат. За да дојдат други поучени од тие што ќе бидат променети за да не прават исти грешки. Не мора секогаш на граѓанинот да му кажете одма утре ти е завршена работата. Но на граѓанинот треба да му се јавите, на граѓанинот мора да му објасните, на граѓанинот мора совет да му дадете, и ако не можете да го решите проблемот да му кажете кога ќе го решите. Тоа го очекуваат граѓаните, рече вечерва премиерот Зоран Заев од обраќањето на трибината во Карпош за поддршка на Стево Пендаровски

error: Соддржината е заштитена.