Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Home » Lockdown
Коронавирус Centar Свет

Карантинот не помага во борбата со Ковид-19: Истражувањето покажало од што зависи смртноста од вирусот

CENTAR MKD
Во четвртокот беше објавено ново истражување за тоа кои се факторите кои што влијаат на смртноста од коронавирусот ширум светот. Пет француски научници од Универзитетот...
Коронавирус Centar Македонија Во тренд...

Д-р Трајковски: Вирусот е насекаде – потребен е итен „локдаун“

CENTAR MKD
Професорот по теоретска механика на битолскиот универзитет „Свети Климент Охридски“ Дејан Трајковски ги повикува здравствените власти веднаш да спроведат целосно затворање, за да се намали...
Коронавирус Centar Свет

“На Хрватска ѝ се пишува црно, ако не ги заостри мерките”

CENTAR MKD
Д-р Игор Стагjarар, хрватски научник од Универзитетот во Торонто, тврди дека на Хрватска ѝ се пишува “црно“ ако не воведе поригорозни анти-епидемиолошки мерки и посочува...