4.8 C
Скопје
19. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Политичките партии в среда ќе ја потпишат декларацијата за фер, слободни и демократски избори

Политичките партии во среда, ден пред официјалниот почеток на изборната кампања, ќе ја потпишат Декларацијата за фер, слободни и демократски избори и против говорот на омраза.

Потпишувањето на Декларацијата е традиционален настан што го организира Институтот Охрид од 2014 година и се одржува пред секои избори.

Декларацијата ќе ја потпишат претседателите и подмладоците на политичките партии.

– Потпишувањето на оваа Декларација ќе пренесе јасна порака до целата македонска јавност дека младите политичари како идни носители на одлуки, имаат силна волја и одлучност да бидат идни лидери и да создадат поинаква политичка култура издигнувајќи го политичкиот дијалог на повисоко ниво, посочуваат организаторите.