12.8 C
Скопје
16. април 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Летното сметање на времето почнува од 2 часот по полноќ

Од 2 часот по полоќ, почнува летното сметање на времето, со поместување на стрелките на часовникот еден час понапред.

Летното сметање на времето завршува на 27 октомври во 3 часот, кога часовникот се поместува еден час наназад.

Одлуката за воведување на летното сметање на времето е согласно Законот за сметање на времето („Службен весник на Република Македонија“ бр.17/96 и 16/97) и согласно европски директиви.

Спонзорирано: