10.8 C
Скопје
5. март 2024
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
ТЕХНОЛОГИЈА

WhatsApp воведува можност за заклучување разговори на сите уреди одеднаш

Тимот на WhatsApp едноставно нема мир. Исфрлаат една нова работа по друга, како да сакаат, по ѓаволите, да ја задржат водечката позиција во светот на комуникациските платформи. Како и да е, следната функција што доаѓа на оваа услуга е можноста за заклучување разговори на сите поврзани уреди одеднаш.

Имено, доколку ја користите истата сметка на WhatsApp, на пр. на еден или повеќе мобилни телефони, а дополнително на компјутер и/или таблет, ќе можете да заклучите одреден разговор на сите уреди одеднаш со само еден.

На пример, ако се најдете во ситуација да имате разговор на компјутер и да заборавите да го заклучите, тоа ќе можете да го направите „од далечина“ преку вашиот мобилен телефон, бидејќи сите разговори се синхронизирани.

Оваа придобивка можете да ја примените во многу сфери од животот, само пуштете ја вашата фантазија и замислете во какви непријатни ситуации би можеле да се најдете доколку несаканите погледи стигнат до вашите доверливи разговори. Секако, освен ова, веќе постои опција за заклучување на самата апликација, но ќе се согласите дека друго ниво на заштита не би било на место.

Оваа функција моментално е достапна во бета-тестерите и наскоро ќе биде пуштена на сите корисници.

Спонзорирано: