4.8 C
Скопје
10. декември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
БИЗНИС

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Месечно зголемување на просечната каматна стапка на вкупните депозити, при што во септември таа изнесува 1,59 %.

Просечната каматна стапка на вкупните кредити е непроменета во однос на претходниот месец и изнесува 5,49 %.

Најновото соопштение за позначајните движења кај каматните стапки на банките и штедилниците е достапно на следната врска.