10.8 C
Скопје
2. октомври 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

ЧУДНИ РАБОТИ СЕ СЛУЧУВААТ: Повторно реактивиран пожарот кој се гасеше во раните утрински часови во Липково каде што се стационирани вкопаните резервоари за течно гориво фирма која има бензински

Повторно реактивиран пожарот кој се гасеше во раните утрински часови во село Ваксинце, Општина Липково, кај Месноста Врело, каде што се стационирани укопаните резервоари за течно гориво на една македонска компанија која поседува бензински.

– Имено овој дел гореше и беше гаснет пред (10) десетина дена, каде екипите на ТППЕ Куманово го изгасија и не дозволија негово проширување. Денес во раните утрински часови повторно таму каде што беше пресечен претходно со гаснење повторно беше запален, брзо и професионално од страна на ТППЕ Куманиво дејствувано и изгасено до 12:00 часот. За чудо во 18.30 часот по трет пат запалено и во овој момент правецот на пожарот се движи кон Складот за течно гориво Врело на Мак Петрол.. Екипите на ТППЕ Куманово се повторно на терен во с.Ваксинце и храбро се борат за да спречат загрозување на објекти, живот и здравје на граѓаните на с.Ваксинце, изјави Стојанче Ангелов, директор на ЦУК.