17.8 C
Скопје
23. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+БИЗНИС

Повторно на врвот: Centar со над 1,7 милиони посети во август 2023 и над 20 милиони во изминатите 12 месеци

Статистиките според Гугл аналитикс, потврдени и од сервис на позната македонска агенција за истражување покажуваат дека Centar.mk има над 1,7 милиони посети во текот на август што го прави еден од најчитаните портали за вести во Македонија.

Во текот на минатиот месец прочитани се речиси 2,1 милиони статии и е остварена можност за испорачување на над 10 милиони високо квалитетни импресии на рекламни банери.

 

Одлични резултати Centar.mk бележи и во изминатата година.

Од 31. август 2022 до 31. август 2023, регистрирани се над 20 милиони прочитани статии и 24 милииони и сто илјади прочитани статии.

ТРАНСПАРЕНТНО ПРОТИВ ЗЛОУПОТРЕБИ И МАНИПУЛАЦИИ

Centar.mk изминатиот период транспарентно ги објавува податоците за својата посетеност кои се мерени од сервисот Гугл аналитикс, но и друг независен сервис.

Целта е да се спречат злоупотреби и манипулации, како и од трети страни лажно прикажување на бројките за Centar.mk кон менаџерите и шефовите за маркетинг во некои од македонските компании, по сознанијата дека во каталог се прикажувале неточни бројки читаноста на Centar.mk и други познати медиуми во тн. листа на избрани медиуми.

Токму поради ова Centar.mk на сите менаџери и шефови за маркетинг на заинтересирани компании им нуди директен увид во нашите аналитики.