22.8 C
Скопје
25. септември 2023
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
МАКЕДОНИЈА

Спасовски: Заедно со претставници на македонската дијаспора и мојот драг босански колега, министерот Ненад Нешиќ, сме на прошетка низ сараевска Башчаршија

Фејсбук статус на Оливер Спасовски, министер за внатрешни работи:

Заедно со претставници на македонската дијаспора и мојот драг босански колега, министерот Ненад Нешиќ, сме на прошетка низ сараевска Башчаршија. Го слушаме гласот на секој еден наш граѓанин во странство!

Време е да кажеме дека регионот на Западен Балкан станува двигател и појдовна точка за соработка, заедничка работа и пример за посветеност во решавањето проблеми заеднички безбедносни предизвици и заедничко дејствување во регионални проекти и активности.

Јасно е дека имаме многу заеднички работи, области за дискусија и заеднички интерес и дека во периодот што претстои ќе останеме посветени на промовирање на заемно дејствување.