Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Бизнис

Во понудата на Добиточниот пазар во Скопје кози за 80 евра, овци за 100 евра, бала детелина 15 ден./кг…

Цени на Добиточниот пазар во Скопје (вторник, 24 јануари 2023).

Кравите можат да се најдат од 1.80-2.00 евра за килограм жива мера, Буша 1.50 – 1.60 евра.

Теле 3.80 – 4.00 евра за килограм жива мера.

Кози од 50 до 150 евра за грло.

Јарец – 110-120 евра за грло.

Цената на овците се движи од 100 до 250 евра за грло.

Коњите се продаваат по цена од 200-7000 евра.

Петел – 500 денари

Кокошки италијанки – 300 денари

Добиточна храна

Јачмен – 20-22 денари килограм

Пченка – 22 денари килограм

Пченица – 20 денари килограм

Бала детелина – 15 денари килограм

Добиточниот пазар е отворен секој вторник во периодот од 5 часот наутро до 14 часот.

*Цените на добитокот варираат од продавач до продавач.

*Наведени се цените на добитокот кој беше на продажба во периодот кога го посетивме Добиточниот пазар

извор: Agrotim.mk