Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Бизнис

Произведени 18.045 MWh електрична енергија, домаќинствата и дополнителните снабдувања се целосно задоволени со електрична енергија од капацитетите на ЕСМ

АД ЕСМ на 22.01.2023 година произведе 18.045 MWh електрична енергија, со што целосно со сопствена произведена енергија ги задоволи потребите на домаќинствата и малите потрошувачи, како и потребите за дополнителни снабдувања за училишта, прехранбената индустрија и други витални државни субјекти.

Во Термоелектраните произведени се 15.002 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 3.043 MWh.

* Податоците се преземени од Диспечерски извештај на АД ЕСМ за 22.01.2023 година.