Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
+Македонија

И оваа година ќе се полага чесниот крст во водите на Преспанското Езеро кај хотелот Лејк Вју во Отешево

На ден 19.01.2023 Богојавление ке се изврши Голем Водосвет во 12 часот.

ОСВЕТУВАЊЕ НА ВОДИТЕ И ПОЛАГАЊЕ НА ЧЕСНИОТ КРСТ ВО ВОДИТЕ НА ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО ВО ОТЕШЕВО КАЈ ХОТЕЛОТ ЛЕЈК-ВЈУ.