Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Локално

Санкционирани 265 непрописно паркирани возила во Општина Центар

Соопштение на ЈП Паркинзи на Општина Центар:

ЈП Паркинзи на Општина Центар и Општина Центар во соработка со Сообраќајната полиција-Скопје минатата недела санкционираа 265 непрописно паркирани возила кои го попречувале нормалното и безбедно одвивање на сообраќајот.

Во периодот од 14.11. до 20.11.2022 година, со помош на специјалните возила „Пајак“ на ЈП ПОЦ отстранети се 154 непрописно паркирани возила, а со поставување на механичко средство „Блокатор“ санкционирани се 111 возила кои биле затекнати во резидентни зони, а не биле корисници-резиденти на секторот во којшто биле паркирани.

ЈП ПОЦ и Општина Центар континуирано ќе ја спроведуваат оваа мерка со цел да се доведе во ред сообраќајниот хаос и проблемот со непрописното паркирање на комерцијалните и резидентните паркиралишта и улици на територија на Општина Центар.