Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Средба на министерот Спасовски со новоименуваната амбасадорка на Елинската Република во земјата

Денеска, во Министерството за внатрешни работи се одржа работна средба помеѓу министерот Оливер Спасовски и новоименуваната амбасадорка на Елинската Република, г-ѓа Софија Филипиду, придружувана од полицискиот аташе во Амбасадата, Јанис Факас.

На средбата двете страни изразија задоволство од досегашната одлична соработка, со акцент на партнерството помеѓу двете министерства, кое изминативе години, особено за време на миграциската криза, но и во периодот по неа, се покажа дека е од голема важност.

Од страна на новоименуваната амбасадорка на Елинската Република, Софија Филипиду, беше реафирмирана поддршката што Елинската Република ѝ ја дава на Република Северна Македонија во сите домени, особено во евроинтегративниот процес, и беше изразена подготвеност за нејзино натамошно интензивирање и продлабочување, особено во делот на безбедноста.