Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Култура

„Пејзажи“ изложба на слики од Дејан Иванов-Маргуш

Културно-информативен центар – Скопје, Салон Империјал 1
16 ноември, 20 часот

Културно-информативниот центар – Скопје, има особена чест и задоволство да ве покани на отворањето на изложбата на слики од Дејан Иванов-Маргуш насловена “Пејзажи.

Дејан Иванов Маргуш

Дејан Иванов – роден 03.12.1979 година во Скопје. Дипломира на Факултет за ликовни уметности 2005година во класата на Јован Шумковски и Рубенс Корубин. Работи витражи и мозаици. Член e на ДЛУМ од 2005год.

САМОСТОЈНИ ИЗЛОЖБИ
Младински културен центар. Скопје – 2006год
Дом на култура Антон Панов. Струмица – 2006год
Салон Петрико. Белград – 2007год
Дом на култура Марко Цепенков. Прилеп – 2008год
Музеј Куманово.- 2009год
Кафе Галерија 8. Скопје -2012год
Кафе Галерија 8. Скопје -2014год
Национална галерија на Македонија –обијект Мала Станица -2014год
Национална галерија Тетово –Амам 2016год
Дом на култура Марко Цепенков. Прилеп -2016год
Народен музеј Велес,Културен дом Иван Вазов Климе Кавадарци-2017год
Галерија Стритз Лаипцих Германија 2019год
Галерија 8 Скопје во склоп Бела Ноќ 2019год
Галерија Пловдив во склоп на град на културата на Бугарија 2019год
Радио Пловдив 2020год
Музеј Борис Христов Софија 2022год
Дом на култура Марко Цепенков Прилрп , Пионерски дом Гевгелија од циклусот „Пејзажи “ 2022

ГРУПНИ ПРЕТСТАВУВАЊА
2005год. Дипломирани студенти во Чифте Амам.
2006год.Зимски Салон ДЛУМ. Музеј на современа уметност Скопје.
2007год. Музеј на град Скопје. Скопско лето.
2007год. Њујорк од колекцијата на Тихо Кондев.
2008год. 107 уметници во Париз на ДЛУМ.
2008год. Остров Раб Хрвтска
2016год. Плзењ-Прага.
2016год. Фокушима-мегународена патувачка изложба.
Учесник на сите изложби на ДЛУМ од 2005година се до денеска.

НАГРАДИ
Награда –Димитар Пандилов 2012год.За Мал Формат од ДЛУМ.
Награда –Мал Формат 2020год
Награда –Мал Формат Константин Мазев 2021год Киц

КОЛОНИИ
Учесник на повеке колонии во земјава и странство.

Изложбата ќе биде отворена до 28.11.2022 година.