28.8 C
Скопје
27. септември 2021
Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Македонија

Четврток неработен ден за припадниците на еврејската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека во согласност со Законот за празниците, 16 Септември 2021 година, четврток, првиот ден на Јом Кипур, е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија.

Истовремено, Министерството за труд и социјална политика на припадниците на еврејската заедница во Република Северна Македонија им го честита празникот Јом Кипур.​