Centar.mk – Вести, бизнис, забава, спорт…
Centar Технологија Во тренд...

Конечно пристигна: Погледнете што можете да направите сега со пораките на WhatsApp

Популарната апликација на Фејсбук воведува неодамна тестирана функција за само-бришење фотографии што ќе станат достапни за корисниците како дел од новата надградба.

Фејсбук во WhatsApp воведува долго најавувани опции во кои фотографиите и видеата се бришат откако ќе се видат.

Официјалното име за новата функција е „погледни еднаш“ фотографии и им овозможува на корисниците да испраќаат фотографии и видеа што може да се видат само еднаш пред да исчезнат, пренесува Engadget.

Функција многу слична на онаа во Snapchat потсетува на исчезнатите фотографии што веќе ги имаме во Messenger и Instagram.

Работи многу едноставно – секогаш кога испраќате фотографија на WhatsApp во полето за текст ќе имате заоблена икона број еден.

Откако ќе го притиснете, ќе активирате „прикажи еднаш“.

Сликите и видеата како ова, за разлика од другите, не можат да се зачуваат на уредот.