Centar.mk – Дознај сѐ!
Centar Македонија

Трагедија го потресе Прилеп: Загина 25 годишен прилепчанец за време на лов

Колку е безбедно на македонските ловишта. Често се случуваат несреќи.

Денешнниот куршум од ловечка пушка наместо во дивеч заврши во 25 годишен прилепчанец кој бил на лов.

Според информациите на полицијата која за медиумите рекла дека момчето било погодено за време на лов на диви свињи во Мариово во неделата на 17. јануари.

Бидејќи теренот бил недостапен повикан е хеликоптер за да биде извлечено телото.

По неколку часа момчето починало, а по извршен увид, Јавното обвинителство нареди обдукција.