Centar.mk – Дознај сѐ!
Македонија ТОП ВЕСТИ

Заев: Ние, мажите не смееме да бидеме неми сведоци на насилството врз жените и девојчињата!

Фејсбук статус на премиерот Зоран Заев:

Ние, мажите не смееме да бидеме неми сведоци на насилството врз жените и девојчињата! Нашите глас и сила треба да бидат насочени кон искоренување на домашно насилство, сексуалното вознемирување, силување, присилен брак и сите други форми на родово базирано насилство.

Мажите треба и мора да направат повеќе! Мораме да го осудиме секое насилство сѐ додека не развиеме култура во којашто насилството врз жените и девојчињата е неприфатливо.

Затоа како маж, син, сопруг, татко, колега велам: #MenMustDoMore, #MaжитеМораДаНаправатПовеќе! Види помалку