-2 C
Скопје
16. јануари 2021
Centar.mk – Дознај сѐ!
Локално Во тренд...

Сашко Николов: Штип ќе биде дом за еднакви граѓани

„Желбата на сите нас е да имаме еколошки чист и безбеден град. Пред се да продолжиме со проектите кои се започнати во изминатие години. Ќе направам сите да сме еднакви, да направиме дом еднаков за сите, дом во кој ќе растат нашите деца. Штип го гледам како крстосница каде што се вкрстуваат сите патишта, магистрални, локални, експресни… град на современост, град на грижата, град што ќе продолжи да пулсира во духот на младите, во духот на културата, еколошки чист град. Штип е во сигурни раце и ќе продолжи да чекори напред заедно со модерните европски градови.“- потенцираше Сашко Николов, кандидатот на СДСМ за градоначалник на Штип во интервју на социјалните мрежи зборувајчи за тоа како го замислува градот во следните четири години.