Секогаш во средиштето на збиднувањата...

Љупчо Николовски за Трајче: СДСМ и сите ние загубивме многу. Борец, другар, голем човек, доктор кој даваше многу, за партијата, за државата, за граѓаните, за сите

Фејсбук статус на Љупчо Николовски, генерален секретар на СДСМ:

Оддадовме почит на нашиот другар Трајче Нешковски, кој прерано и трагично не напушти.

СДСМ и сите ние загубивме многу. Борец, другар, голем човек, доктор кој даваше многу, за партијата, за државата, за граѓаните, за сите.

Неговите дела, неговите социјалдемократски и човечки вредности, остануваат засекогаш, за идните генерации. Тоа е неговата големина.

Слава му на Трајче, останува во нашите срца и мисли.

Нека почива во мир.

Оддадовме почит на нашиот другар Трајче Нешковски, кој прерано и трагично не напушти.СДСМ и сите ние загубивме многу….

Gepostet von Ljupcho Nikolovski am Samstag, 17. Oktober 2020

спонзорирано: